Elektrische doorstromer
Meteen warm water tot op de graad nauwkeurig

Elektrische doorstromers

Een doorstroomboiler is klein en compact en is alleen al daarom geschikt voor appartementen. Maar dat is niet alles. Doordat de elektrische doorstromer koud water meteen opwarmt tot de gewenste temperatuur van zodra je de kraan opendraait, komt meteen warm water uit de kraan.

Zolang je aangesloten bent op de waterleiding, kan je met een doorstromer in principe eindeloos warm water aanmaken. Je bent namelijk niet beperkt tot de maximale opslagcapaciteit, zoals bij een elektrische voorraadboiler.

Het water wordt dus niet op temperatuur gestockeerd in een buffervat met een bepaald volume, maar stroomt rechtstreeks vanuit de waterleiding naar de kraan, met onderweg een razendsnelle opwarming bij de passage door de warmtewisselaar van de doorstromer.

Ondanks hun hoge vermogen (vanaf 11 kW) zorgen elektrische doorstroomboilers niet voor een buitensporig elektriciteitsverbruik. Je verbruikt namelijk enkel de energie die effectief nodig is om het water op de juiste temperatuur te krijgen. Die juiste temperatuur mag je letterlijk nemen, want met een doorstromer verwarm je warm water tot op de graad nauwkeurig.

Ja ik wil info over een doorstroomboiler.

Warm water in appartementen met compacte oplossing

De afmetingen van doorstromers zijn veel kleiner dan van elektrische voorraadboilers. Ze zijn dus ideaal wanneer de ruimte beperkt is en kunnen bovendien heel snel geïnstalleerd worden, bij voorkeur dicht bij het aftappunt.

Is je doorstromer defect? Dan vervangen we die zeer graag door een nieuwer model. Werkt je voorraadboiler niet meer?

Dan is de vervanging door een doorstroomboiler vandaag niet langer aangeraden (aangezien het hoge vermogen ook altijd voor een piek in het elektriciteitsverbruik zorgt). 

Bezoek onze toonzaal

Kom onze doorstromers ontdekken in onze showroom in Nieuwpoort-Bad (Albert I laan 284). Open op maandag, donderdag en zaterdag van 10u tot 12u en op vrijdag van 15u tot 18u.

Op zoek naar een betrouwbare expert in elektriciteit?

Electro-Service is een vaste waarde voor alles waar elektriciteit bij komt kijken. Voor appartementen, woningen en tweede verblijven van De Panne tot Middelkerke.